Unghästtest och ridhästtest

Genrep 1 maj 2021

30/4-21
Nu finns startlistor publicerade på equipe och du finner dem även länkade nedan.
Kom i tid – (men inte för tidigt) ofta rullar genrepet på i rask takt!
3 personer/häst är tillåtet, håll avstånd och ingen publik är tillåten på läktaren. Lägg inga täcken eller övrig utrustning någonstans på anläggningen!
Lilla ridhuset står öppet och finns till förfogande för er som vill rida efter löshoppningen. Pascal finns på plats om någon vill ha hjälp med att visa sin häst för hand. Anmäl detta till Hanna på sms 070-6822429.
Ta chansen att göra genrepet så likt unghästtestet som möjligt och se till att de som ska hjälpa till att visa är med på genrepet. Ha bestämda platser och uppgifter. Vi finns också på plats och hjälper till om någon vill det.
Om ni ej kommer till start och vill meddela detta på lördag, gör det på SMS till 070-7472977.
Ta med passet, ni kan behöva visa upp det i samband med parkering, se till att hästen är rätt vaccinerad.
Vädret ser ut att bli helt perfekt
Varmt välkomna till en trevlig dag!
___________________________________________________________________

SWB Jönköpings län arrangerar den 1 maj genrep för Lasse Berglund. Genrepet äger rum på Sörsjö ridcenter i Värnamo (fibersand). Ta tillfället att komma med din unghäst och förbereda den inför unghästtestet den 16 maj ! Kostnad för genrepet är 500 kr SWB Jönköpings län sponsrar sina medlemmar med 50 kr/ häst anmälan och betalning till föreningens plusgiro senast 26 april 361783-4 alternativt till föreningens swish 1236886204 märk med hästens namn ! Ange vid anmälan i TDB ev önskemål om tid samt om din häst är en hingst. Tänk på att vaccinationskrav gäller även för genrep. Frågor och ev avanmälningar till Annica 0731-410239 Varmt välkomna !

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer ! Max 3 personer per häst, ingen publik.

Anmälan till genrep
Startlista genrep 2021

Unghästtest/ridhästtest 16-17 maj 2021

Välkomna på våra unghäst/ridhästtest som äger rum hos Värnamobygdens Ryttarförening i Värnamo unghästtest den 16/5 och ridhästtest den 17/5
VI följer FOLKHÄLSOMYNDIGHETENS rekommendationer och har beslutat följande inför visningen :
Endast 3 personer/ häst.
Ingen publik, läktare avstängd. Det kommer alltså inte vara möjligt att gå in och titta i ridhuset innan det är er tur.
Cafeterian stängd.
Ridprov skall göras direkt efter bedömning.
Man kommer inte tidigare än nödvändigt och åker hem så fort man är klar.
Alla priser kommer att skickas till berörda.
Vi kan komma att ändra våra regler om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer ytterligare.

Observera att du måste vara medlem eller plusmedlem i SWB samt en regional förening för att vara berättigad att anmäla. För den som ej löst medlemskap kommer anmälan räknas som ogiltig. Medlemskap löses enklast på SWBs hemsida www.swb.org
För dig som är medlem i SWB Jönköping subventionerar vi avgiften med 200 kr. Avgiften är 1300 kr för icke medlem i SWB Jönköping. Efteranmälan i mån av plats till en extra kostnad av 400 kr. Betalning enligt proposition som ligger på vår hemsida samt SWBs hemsida märk swish med hästens namn/ unghästtest/ridhästtest. Tänk på att betala din start innan sista betaldag som är den 6 maj, vi kommer anse din anmälan som återtagen om den inte är betald detta datum och plocka in reserver efter turordning. Observera att är inte din anmälan återtagen innan den 6 maj så är du betalningsansvarig och veterinär/läkarintyg krävs för att befrias från betalning vid ev strykning eller återtagande av anmälan.
Uppstallning kan ev erbjudas beroende på hur smittläget ser ut när det närmar sig testet, detta bokas och betalas i så fall direkt via Anna Mattsson 0723185698.
Den 1 maj har vi genrep för Lasse Berglund inför unghästtestet. Observera att om du vill delta i genrepet så görs anmälan via separet arrangemang här i tdb.
Glöm inte att ange rätt visare på din häst. Är det inte du som anmäler som skall visa, kan du lägga till den personen under fliken mina ryttare, och sedan välja denna som visare/ ryttare. Om det inte går kan du ange den andre visare/ ryttaren i meddelanderutan. Uppsutten hoppning kräver minst 5 ekipage i klassen för att genomföras.
Är det så att din häst står som hingst i papperna fast det är en valack? Anmäl i så fall till klass 11 Kastrerad också. Tycker du det är svårt att förstå vilken klass du skall anmäla till finns en beskrivning på vår hemsida och vår facebook sida.
För att kunna delge så mycket information som möjligt om din häst då den visas, finns det speakerunderlag på SWB Jönköpings län hemsida. Tag möjligheten att fylla i en sådan och maila till swbjonkopingslan@outlook.com alternativt ta med er på visningsdagen och lämna i sekretariatet då ni anmäler. Tänk på att det är vaccinationskrav enligt TR på alla visade hästar.
Information kommer regelbundet läggas ut på vår facebooksida samt hemsidan Glöm inte att läsa propositionen och bedömningsreglementet. Propositionen hittar du länkad nedan. Kontakta Annica 0731-410239 eller Anna 070-747 29 77

Anmälan
Proposition
Speakerunderlag Unghästtest

_________________________________________________________________________

 

Unghästtest 14 juni 2020

SWB Jönköpings Läns unghästtest är avklarat och det blev en varm men lyckad dag. Föreningen vill tacka samtliga deltagare för att ni valt att visa era fina hästar hos oss.Vi vill även tacka samtliga funktionärer och domare för ert jobb under söndagens unghästtest, samt Sörsjö ridcenter för proffsigt bemötande och att vi alltid möts av en anläggning i toppskick med god service.

Bästa gångartshäst blev Black Surprise (SWB) visad av Eva Olausson. Han fick 82.5 % och ett gångarts diplom. Black Surprise e. Vincent Maranello u. Welttänzerin e. De Niro. Ägare är Anna Reilly Hansson och uppfödare Monica Müller.
Bästa hopphäst blev Caramell CAKE (SWB) visad av Malva Ingesson. Hon fick 79.2 % hoppdiplom och klass 1 som gångartstalang. Caramell CAKE e. Gisborne VDL (ex Gerko VDL) u. Miss Carramé (SWB) e. Mr Carrera xx. Ägare är Eva och Malva Ingesson och uppfödare Falbygdens Stuteri AB

Reslutat finns på Equipe.

Vi vill även passa på att hälsa er välkomna till föreningens nästkommande evenemang som är fölbedömning. Bedömningen kommer att äga rum den 29/8 2020 på Nissamålen 1, Huskvarna. Proposition kommer inom kort.

Vi önskar er en härlig sommar och hoppas vi ses i augusti!

 

Varmt välkomna till årets unghästtest på Sörsjö ridcenter. Nu finns definitiva startlistor samt lista på hästar tillsalu publicerade nedan vänligen notera att de utsatta tiderna är ungefärliga starttider.

I år kommer SWB Jönköpings län annordna Unghästtest på Sörsjö Ridcenter i Värnamo den 14 juni.
Bedömningen är öppen för 3-åriga hästar samt 4-åriga hästar som ej är visade som 3-åringar. Ägare/visare till anmälda hästar ansvarar för att ta del av SWBs Bedömningsreglemente där utförlig beskrivning av bedömningen finns. Reglemente och annan information finns på www.swb.org. Domare till årets Unghästtest är: Hans Wallenmys exteriör, Susanne Axen hoppning och Wanja Wallemyr gångart/ridprov. Proposition och anmälan finns länkade nedan.

Föreningen kommer givetvis att följa de rekommendationer och uppmaningar som finns både från folkhälsomyndigheten och svenska ridsportförbundet. Vi kommer att göra det vi kan för att alla ska känna sig trygga med att visa hästen hos oss. Vi från föreningen förväntar oss i gengäld att ingen besöker vårt arrangemang som har några symptom på förkylning eller som är utpekad att befinna sig i någon riskgrupp för viruset. Observera att vi kommer att ha tät kontakt med domarna för att stämma av så att alla håller sig friska och att ingen visar någon symptom på sjukdom. Skulle det inträffa kan vi komma att ersätta en domare med en annan

Meddelande till visare-2020

Startlista unghästtest 2020

Hästar till salu 2020

Proposition Unghästbedömning 2020

Anmälan till Unghästtest 2020

 

Genrep inför unghästtest 30 maj, 2020
Välkomna att anmäl till vårt genrep den 30 maj på Sörsjö Ridcenter i Värnamo. Vi bygger upp banan så som den kommer att se ut på unghästtestet. Lasse Berglund finns på plats och ger goda tips och råd inför visningen och möjlighet att rida i lilla ridhuset finns! Anmälan görs här. Hoppas vi ses! 

Startlista Genrep 30 maj -2020Välkomna till Ridhästtest & Unghästtest i Linköping 15 juni

Denna dag arrangerar SWB-föreningarna Jönköping, Östergötland och Örebro
Ridhästtest för 4-åriga unghästar, 5 åriga fölston och Öppen klass samt Unghästtest för 3- och 4-åriga hästar.

Det är ett utmärkt tillfälle att kvala din SWB 4-åring till Breeders Trophy eller bara få en bedömning på din häst. Har du t ex visat ditt treåriga sto men avstått ridprovet dåär detta ett utmärkt tillfälle att säkerställa att stoet är berättigat till prestationsklassificering längre fram.

Har din 4-åring visats som treåring kan du välja grenspecifikt dvs Hopp (Uppsutten hoppning) eller Dressyr, har den inte visats som treåring ska du välja ”Allsidig”bedömning och där kan du välja löshoppning eller uppsutten hoppning.

Anmälan är nu öppen!  Är du medlem i JLVF lämnar vi 300:- rabatt, uppge medlemsnummer vid anmälan!